Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Altan Tan Medyascope’a konuştu: “Soylu’nun istifası oyun değildi, AKP içindeki çekişmeden kaynaklandı”

Üç dönem milletvekilliği yapan Altan Tan, Türkiye siyasetindeki son gelişmelerle ilgili Ferit Aslan’ın sorularını yanıtladı. Eski HDP Milletvekili Tan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kabul edilmeyen istifasını değerlendirirken, bunun bir oyun olmadığını, AKP içindeki çekişme ve rekabetten kaynaklandığını söyledi. Hükümetin CHP’li belediyelerin bağış ve kampanyalarını engellemesi ile ilgili de konuşan Tan, “35 yıldır Sayın Cumhurbaşkanını tanıyorum ama anlamakta güçlük çekiyorum. Niye ülke gerilmek isteniyor anlamış değilim. Hükümet boş yere gerginlik yaratıyor” dedi. Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın partilerini de değerlendiren Altan Tan, “Türkiye’nin çok ağır sorunları var, yeni siyasete ihtiyaç var, ama yeni partiler eskinin kopyası. Kürt meselesi konusundaki programları devletin ve MGK’nın dahi gerisindedir” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.