Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Politik Akademi (16): Dr. Ece Öztan ve Dr. Özgün Biçer ile koronavirüsün cinsiyeti – Farklı kadınlık halleri salgından nasıl etkileniyor?

Koronavirüs salgını gündelik hayatlarımızı derinden etkilemeye devam ediyor. Biz de farklı açılardan salgın sürecini incelemeyi sürdürüyoruz. Görünen o ki salgın, toplumlarda halihazırda var olan eşitsizlikleri derinleştiren bir etkiye sahip. Bu sebeple de salgın sürecinin toplumsal cinsiyet eşitsizliği üzerinden de değerlendirilmesi gerekiyor. Politik Akademi’nin 16. bölümünde amacımız salgın sürecine toplumsal cinsiyet perspektifiyle bakmak. Bunun içinde de bu programda tercihen kadınlık hallerine odaklanmak istedik. Farklı hanelerdeki farklı kadınlık halleri salgın sürecinden nasıl etkileniyor? Çalışma yaşamını eve taşımış durumda olan kadınların iş yükü bu süreçten nasıl etkilendi? Görünmeyen ev içi emek, bakım emeği, duygusal emek nedir, salgınla mücadeleyi bu emek süreçleri üzerinden okuduğumuzda kadınlar için ortaya nasıl bir tablo çıkıyor? “Hayat eve sığar” sloganının feminist bir perspektiften analizi nasıl yapılabilir? 

Politik Akademi‘nin 16. bölümünde Gülçin Karabağ, konukları Bağ Etkileşimli Öğrenme Derneği kurucusu, siyasetbilimci Dr. Ece Öztan ve Marmara Üniversitesi Kalkınma Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Özgün Biçer ile toplumsal cinsiyet perspektifinden salgın süreci üzerine konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.