Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Başak Demirtaş ile söyleşi: “Koronavirüs sürecinde mahkumlara tecrit içinde tecrit yaşatılıyor”

HDP’nin önceki dönem eş genel başkanı olan ve 4 Kasım 2016 tarihinden beri Edirne Cezaevi‘nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, iki aydır koronavirüs nedeniyle eşi ile yüz yüze görüşemediğini söyledi. Haftada toplam 20 dakikalık iki telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini söyleyen Başak Demirtaş, “Ama bu süre bize ve çocuklara yetmiyor. Selahattin iyi olduğunu söylüyor ama ben onu görünceye kadar içim rahat değil. Görüntülü konuşma hakkı verileceği söylenmişti ama halen verilmiş değil. İki aydır görüntülü görüşme hakkımız gasp edildi” dedi. 

Koronavirüs süreci ile birlikte cezaevindekilerin havalandırmaya çıkarılmadığını ve güneşi bile görmediklerini söyleyen Başak Demirtaş, mahkumlara tecrit içinde tecrit uygulandığını söyledi. Cezaevindeki resim ve müzik gibi sosyal etkinliklerin de yasaklandığını, eşinin sadece telefon görüşmesi için haftada 20 dakika hücreden ayrıldığını söyleyen Başak Demirtaş, “Adalet Bakanlığı süreç konusunda gerçekleri gizliyor. Cezaevlerindeki vakalar ile ilgili ailelerine telefonla bilgi veren mahpusların görüşme hakkı kısıtlanıyor ya da disiplin cezaları veriliyor. Sağlığa erişim ve beslenmenin yetersiz olduğu cezaevlerinde mahpuslar kendilerini korumaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.