Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sırrı Sakık ile erken seçim, iktidar, muhalefet ve ittifaklar üzerine söyleşi: “Muhalefet seçim istiyorsa bunun için birçok şeyden vazgeçip bir araya gelmelidir”

Eski HDP Milletvekili Sırrı Sakık, salgın dönemlerinde dünyada bütün parti ve kuruluşların bir araya gelerek birlik ve dayanışma gösterdiğini, Türkiye’de ise iktidarın bildiğini okuduğunu ve muhalefeti dışladığını söyledi.

Muhalefetin demokrasi ve özgürlük istiyorsa koşulsuz olarak bir araya gelmesi gerektiğini de söyleyen Sakık, “Türkiye’de seçim olması için şu anda iktidarın istemesi gerekir. Ama muhalefet istiyorsa her seçim bir vazgeçimdir. Muhalefet bunun için birçok şeyden vazgeçip bir araya gelmelidir” dedi. 31 Mart seçimlerinde HDP desteği olmasa birçok büyükşehir belediyesinin alınamayacağını da söyleyen Sakık, “Ülke iyi yönetilmiyor, muhalefetin birlik olması gerekir” diye konuştu.

HDP’nin ağır bedeller ödeyen bir parti olduğunu ve sonradan HDP’ye dahil olanların geçmişi ve HDP’nin hafızasını unutmaması gerektiğini de belirten Sakık, “Batıdaki bazı HDP yöneticilerinin buradaki HDP’lilerin halinden anlamadığını görüyoruz” değerlendirmesini yaptı.  

Sakık, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın kurduğu partiler ile ilgili ise şunları söyledi: “Bu iki partinin talihsizliği zor süreçte kurulmaları oldu. Ama her iki isim de Türkiye’nin son 16 yılının yönetilmesinde görev ve sorumluluk aldılar, yaşananlardan iyi dersler çıkarırlarsa demokrasinin gelişmesinde katkıları olacaktır diye düşünüyorum.”

Fotoğraf: Artı Gerçek

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.