Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sevilay Çelenk ile Yeri Gelmişken (38): HDP’nin Türkiyelileşmesi meselesi ve Mithat Sancar

Bir taraftan Mithat Sancar‘ın HDP eş genel başkanlığına gelmesi, diğer taraftan Ahmet Şık‘ın HDP’den istifasıyla “HDP’nin Türkiyeliliği” meselesi medya gündemini yeniden kaplıyor. Sevilay Çelenk, Yeri Gelmişken‘de HDP’nin bir türlü Türkiyelileşemediği yönündeki söylemlerin anlamını tartışıyor. Çelenk adeta bir post-truth ya da en iyi ihtimalle bir mit karakteri kazanan ‘HDP’nin Türkiyelileşemediği’ne dair söylemlerin, etik bir sorun da yaratan biçimde bir ‘tersine çevirme’ olup olmadığını değerlendiriyor. Siyasi iktidarın HDP’ye yönelik baskıcı uygulamaları, hukuksuzluk ve hak gaspı karşısında, demokrasi güçlerinin etkili bir itiraz yükseltemeyişlerinin ve güçlü bir dayanışma gösteremeyişlerinin HDP’ye Türkiyelileşememe ithamı olarak yansıtılıp yansıtılmadığını düşünmeye davet ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.