Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen ile söyleşi: “Tedbirlerimizi almalı ve şubattan önceki hayatımıza geri dönmeliyiz”

Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Diyarbakır Pandemi Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen, koronavirüs sürecinin uzayacağını, “Evde kal” çağrıları ile bu sorunun çözülemeyeceğini, kişisel önlemler alınarak hızlı bir şekilde normalleşilmesi gerektiğini söyledi. Diyarbakır’da son 10 gün içinde vakalarda ciddi bir düşüş olduğunu, şu anda üniversite hastanesinde üçü yoğun bakımda 11 hastanın tedavi gördüğünü belirten Çelen, “Şu anda yaşadığımız süreç, yönetebileceğimiz süreçtir. Normalleşme sürecine kişisel önlemler alınarak ve ‘koronoya’ dediğimiz paranoya olmadan hızlıca dönmek gerekir. Bunun tamamen bitmesi önümüzdeki yılın ortalarını bulur” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen, vaka sayılarındaki düşüşlerin evde kalma ve alınan önlemlerden mi, yoksa havaların ısınması ya da virüsün mutasyona uğramasından mı kaynaklandığı konusunda soru işaretleri olduğunu hatırlatarak, “Kişisel önlemler alındıktan ve maske takıldıktan sonra normalleşmeliyiz. Rehavete kapılmadan, tedbirlerimizi de alarak şubattan önceki hayatımıza geri dönmeliyiz diye düşünüyorum” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.