Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tabip odaları salgını anlatıyor – Van: “Taziye ve mevlitler vaka sayısını katladı”

Van Tabip Odası Başkanı Dr. Özgür Deniz Değer, koronavirüs ilk tespit edildiğinde, salgının çok etkili olduğu İran ile sınırlarının bulunması nedeniyle çok korktuklarını ancak şehirde ortaya çıkan vakaların İstanbul’dan ve umreden gelen ziyaretçilerden kaynaklandığını söyledi. Üç hafta öncesine kadar sürecin iyi gittiğini ve virüsü kontrol altına aldıklarını belirten Dr. Değer, son üç haftada ise taziye ve mevlitlerde insanların bir araya gelmesi nedeniyle vaka sayısının adeta katlandığını söyledi. Değer şöyle devam etti:

“20 gün önce toplam vaka sayısı 230 iken son üç haftada 448’e çıktı. Bizim talebimiz ile Van’da insan yoğunluğunun çok olduğu cadde ve sokaklarda maske takma zorunluluğu getirildi. İnsanlar ilk başta kelle paça ve genetik gibi bilimsel olmayan bazı açıklamalar üzerine olayı basite aldı. Şimdi Türkiye’deki vaka sayılarının Avrupa ile kıyaslanması doğru değil. Biz bir Ortadoğu ülkesiyiz ve kıyaslamayı yaparken buna göre yapmalıyız. Ortadoğu ülkelerine bakıldığında günlük vaka sayımız çok fazla. Şu an İran ikinci dalga ile boğuşuyor. İnşallah bizde ikinci dalga çıkmaz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.