Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tabip odaları salgını anlatıyor – Şanlıurfa: “Merkezde vaka sayısında düşüş var ancak Siverek’te vaka fazla”

Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Melik, Medyascope özel yayınında, kentteki koronavirüs vakalarını değerlendirirken, tarımsal süreç ve mevsimlik işçiler nedeniyle önce tedirgin olduklarını ancak virüsün ciddiye alınıp tedbirlerin uygulanması ile korktukları tablonun gelişmediğini söyledi. Salgının ilk başta bekledikleri gibi seyretmediğini de belirten Melik, kent merkezinde vaka sayısı düşerken özellikle Siverek ve Viranşehir ilçelerindeki vakaların fazla olduğunu söyledi. 

Resmi makamlar tarafından sürece dahil edilmedikleri için bilgileri üyelerinden aldıklarını söyleyen Melik, “Edindiğimiz bilgilere göre şu anda 20’si yoğun bakımda olmak üzere yaklaşık 60 hastanın tedavisi sürüyor. Toplam vaka sayısının yaklaşık 200 olduğunu tahmin ediyoruz. Ancak hiçbir belirti göstermeyen ve sayıları çok fazla olan taşıyıcı hastalar bizi korkutuyor. Koronavirüs ile mücadele sırasında aralarında hekimlerin de bulunduğu 12 sağlık çalışanı da virüse yakalandı” dedi.  

Tabip odalarının sürece dahil edilmemesi nedeniyle edindikleri bilgileri daha önce sosyal medyadan kamuoyu ile paylaştıklarını belirten Melik, bu yüzden odanın genel sekreteri ile birlikte gözaltına alındığını da hatırlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.