Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Politik Akademi (20): Bilgi kirliliği koronavirüsle mücadeleyi nasıl zorlaştırıyor? Prof. Dr. Sibel Sakarya ve Int.Dr. Gizem Uzunköprü ile söyleşi

Gülçin Karabağ, Politik Akademi‘nin 20. bölümünde Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Sakarya ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden İntern Dr. Gizem Uzunköprü’yü ağırladı. Programda Sakarya ve Uzunköprü tarafından İstanbul Politik Araştırmalar Enstitüsü (IstanPol) için kaleme alınan “Covid-19 İnfodemisi ve Yönetimi: Türkiye ve Dünya Örneklerine Karşılaştırmalı Bir Bakış” başlıklı politika raporundan hareketle koronavirüs sürecinde yanlış, yanıltıcı, denetimsiz sağlık bilgisinin hızla yayılmasının salgınla mücadeleyi nasıl sekteye uğrattığı ele alındı ve bununla nasıl mücadele edilebileceği üzerine konuşuldu. İnfodemi herhangi bir konuda aşırı ve çözümü zorlaştıracak miktarda bilgi olması durumudur, aşırı bilginin yarattığı bir bilgi kirliliği halidir.

Raporun tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.