Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Batman’da sendika üyesi üç sosyal hizmet uzmanına mobbing yapıldığı ve sürgün edildikleri iddia edildi

Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde çalışan üç sosyal hizmet uzmanının mobbing uygulamasına maruz bırakıldığı ve ardından Yozgat, Osmaniye ve Erzurum’a sürgün edildiği iddia edildi. 

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Erdal Aladağ tarafından yapılan yazılı açıklamada, meslektaşları ve dernek üyeleri olan sosyal hizmet uzmanları Hasan Adan, Salah Aydın Bavli ve Hasan Işık’ın, Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde maruz kaldıkları sistematik mobbingin son halkası olarak, 22 Mayıs’ta il müdürünce hukuka aykırı bir şekilde Yozgat, Osmaniye ve Erzurum illerine sürgün edildiği belirtildi. 

Açıklamada, sözkonusu uzmanlara Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyesi olmaları nedeniyle il müdürü tarafından mobbing uygulandığı ileri sürülerek şöyle denildi:

(Adı geçen çalışanların) Haklarında daha önce keyfi soruşturmalar açılmış, çalıştıkları kurumlardaki yerleri defalarca değiştirilmiştir. Tüm bu yapılan sistematik yıldırmalardan sonra Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın en asli meslek elemanları olan sosyal hizmet uzmanlarını, görev tanımlarının tamamen dışında hizmet veren Vefa Sosyal Destek Ekipleri’nde görevlendirmişlerdir. Mesleki bilgi, beceri ve yetkinlikleri dışında işlevleri olan bu oluşumlarda çalışmaya zorlanan meslektaşlarımız buna rağmen verilen görevleri yerine getirmek üzere görev bölgelerine gitmişler ve proje kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların acil ihtiyaçlarını belirlemek için görüşmeler yapıp ilk görevlerini yerine getirmişlerdir. Meslektaşlarımıza Kovid-19 pandemisi ve yarattığı tehlike hiçe sayılarak yeterli ve nitelikli koruyucu ekipman verilmemiş, meslektaşlarımız adeta enfekte edilmeye zorlanmıştır. Bu durumu kabul etmeyen meslektaşlarımız koruyucu ekipman eksikliği giderildiği takdirde verilen görevi yerine getireceklerini belirtmişlerdir. Özellikle idarenin bilgisi dahilinde verilen dilekçeyle ek ekipman desteği talebinde bulunan meslektaşlarımıza usulsüz tutanaklar tutulmuş, bu usulsüz tutanaklar arasında kuruma hiçbir idareci gelmeden hiçbir görev vermeden tutulan tutanaklar dahi bulunmaktadır. Bu tutanaklara istinaden soruşturma açılmıştır. Fakat yasal zaman süre zarfında itirazı yapılan hâlâ Batman İl İdare Kurulu’nda görüşülmeyen ve karara bağlanmamasına rağmen soruşturma bahane edilerek hukuki dayanaklardan yoksun bir şekilde sürgün edilmişlerdir. Burada idare, mevkisini üst amirin mevkisinin üstünde görerek hareket etmiştir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.