Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tabip odaları salgını anlatıyor – Gaziantep: “Kentte vaka sayısı nisan sonundan bu yana altı kat arttı”

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre koronavirüs vakalarında Türkiye genelinde düşüşler yaşanmasına rağmen, Gaziantep’te vaka sayısında tersi bir durum yaşandığını söyleyen Gaziantep Tabip Odası Başkanı Dr. Ramazan Sürücü, kentte olumsuz bir tablo olduğundan söz etti. Medyascope‘a konuk olan Dr. Sürücü, “Nisan ayı sonlarında vaka sayısı 250 civarında iken bugün 1.500’lerden söz ediyoruz. Vaka sayısında altı katlık bir artış sözkonusu” dedi. 

Dr. Sürücü, Sağlık Bakanlığı’ndan genel tablo ile birlikte başından beri il il verilerin açıklamasını istediklerini de hatırlatarak Gaziantep’in sanayi kenti olması nedeniyle fabrikaların çalışmaya devam ettiğini ve 49 fabrikada pozitif vakaların tespit edildiğini söyledi. Kentte vakaların yükselmesinin birçok nedeni olduğunu söyleyen Dr. Ramazan Sürücü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kentte seyahat kısıtlılığı ve hafta sonları sokağa çıkma yasağı sürüyor. Ancak yasaklardan sonra diğer günlerde kentin cadde ve sokaklarında yoğun kalabalıklar oluştuğunu görüyoruz. Çalışmak zorunda kalan insanlar dışarıda bulunuyor. Ramazan ayında toplu iftar sofraları, bağevleri geleneği de vaka sayasında artışlara neden olmaktadır. Siyasi kaygılar gözetilerek sürecin yönetilmeye çalışıldığını görüyoruz, bunun da bazı sıkıntılar yarattığının farkındayız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.