Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Göç Filmleri Söyleşileri: Belgesel sinemada Sahra altı Afrika’dan Türkiye’ye göç

Medyascope ile Kadir Has Üniversitesi’nin işbirliği ile Türkiye’de üretilmiş olan ve Sahra altı Afrika’dan Türkiye’ye göçü konu alan dört belgesel ve üç kurmaca filmin çevrimiçi ücretsiz erişimi ve yönetmenleri ile söyleşileri kapsamında ilk söyleşi, Transit filminin yönetmeni Berke Baş, Ofsayt’ın yönetmeni Reyan Tuvi, Mülteciyim, İşte Burdayım! filminin yönetmeni Dr. Eda Elif Tibet ve  Amina’nın yönetmeni Kıvılcım Akay ile gerçekleşti. Söyleşi kapsamında, belgesel sinemada “ötekiler”in temsili, bunun belgeselciye yüklediği sorumluluklar; yönetmen ile aktivist arasındaki ayrımlar ve benzerlikler ile belgeselin toplumsal söylemleri dönüştürmedeki rolü gibi konular ele alındı.

Bu etkinliğin amacı Sahra altı Afrika ülkelerinin ve toplumlarının zengin çeşitliliği ve uluslararası göç olaylarının değişik yüzlerine ifade alanı yaratmak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.