Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dargeçit’te bulunan toplu mezar soruşturmasında gizlilik kararı verildi – Mardin Barosu Başkanı İsmail Elik ile söyleşi

Mardin’in Dargeçit ilçesine bağlı Gülbiş mezrası yakınlarındaki bir mağarada 40 kişiye ait kafatası ve kemikler bulundu. 1993’ten beri kayıp babasını arayan İrfan Yakut’un bulduğu toplu mezar ile ilgili savcılık soruşturma başlattı. Soruşturmada gizlilik kararı alınırken Mardin Barosu Başkanı İsmail Elik, gizlilik kararını eleştirdi.

Baro Başkanı Elik, gizlilik kararının alınmasının soruşturmanın sağlıklı yapılamayacağı yönündeki endişelerini artırdığını belirterek, “Soruşturmaya İHD, Baro, Mardin Tabip Odası’nı dahil etmek ve bu işi birlikte çözmek gerekir. Bu kemikler ve toplu mezar 1990’lı yıllardaki kayıplara ait olabileceği gibi, daha önceki toplu infazlara da ait olabilir” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.