Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Göç Filmleri Söyleşileri (2): Sinemada Sahra altı Afrika’dan Türkiye’ye göç

Medyascope ile Kadir Has Üniversitesi işbirliği ile Sahra altı Afrika’dan Türkiye’ye göçü konu alan Türkiye’de üretilmiş dört belgesel ve üç kurmaca filmin çevrimiçi ücretsiz erişime açılması ve yönetmenleri ile söyleşileri kapsamında ikinci söyleşi, Denizden Gelen filminin yönetmeni Nesli Çölgeçen, Kumun Tadı’nın yönetmeni Melisa Önel, ve Kırık Midyeler’in yönetmeni Seyfettin Tokmak ile gerçekleşti. Söyleşi kapsamında, kurmaca film üretim ve araştırma süreci, “öteki” temsili ve sinemanın toplumsal önyargıları kırmaktaki rolü ve gücü gibi konular ele alındı.

Bu etkinliğin amacı Sahra altı Afrika ülkelerinin ve toplumlarının zengin çeşitliliği ve uluslararası göç olaylarının  değişik yüzlerine ifade alanı yaratmak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.