Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Otopsi raporu açıklandı, George Floyd’un polis tarafından boğularak öldürüldüğü doğrulandı

Ölümü, başta Amerika Birleşik Devletleri (ABD) olmak üzere dünya çapında tepki uyandıran ve şiddetli protestolara neden olan George Floyd’un, polisin uyguladığı şiddet sonucu öldürüldüğü adli tıp raporu ile doğrulandı. Floyd’un ölümünü cinayet olarak sınıflandıran adli tıp uzmanı, polisin, Floyd’un boynuna uyguladığı baskıyla nefes almasını engellediğini ve ölümüne neden olduğunu belirtti.

46 yaşındaki siyah Amerikan vatandaşı George Floyd, 25 Mayıs’ta ABD’nin Minneapolis kentinde, kendisini gözaltına almak isteyen polis memuru Derek Chauvin tarafından boğularak öldürülmüştü. 

Cinayetin gerçekleştiği Minneapolis kentinde yer alan bölge tıp müfettişi ofisi tarafından yapılan basın açıklamasında, “Kolluk kuvvetleri, ölen kişinin hareket etmesini engellemek istemiş, bu sırada kişinin kalbi durmuş ve ölümü gerçekleşmiştir” denildi. Aynı açıklamada yer alan, “diğer önemli kronik rahatsızlıklar” başlığı altında ise George Floyd’un yüksek tansiyon ve kalp-damar rahatsızlıklarından mustarip olduğuna yer verildi. Ayrıca, Floyd’un göğüs duvarını zedeleyen fentanil zehirlenmesi geçirdiği ve uyarıcı madde kullandığı da belirtildi. 

Adli tıp raporu açıklandığı gün, George Floyd’un ailesi tarafından yaptırılan özel otopsi raporu da yayımlandı. Otopsi raporunda Floyd’un ölüm nedeni, “boynuna uygulanan sürekli baskı sonucu boğulma” olarak belirtildi.

2014 yılında yine polis tarafından boğularak öldürülen siyah Amerikan vatandaşı Eric Garner’ın cesedini de inceleyen bir doktor tarafından gerçekleştirilen otopsinin sonucunda, Floyd’un cinayete kurban gittiği doğrulandı. Rapora göre, Floyd’un boynuna uygulanan baskı, nefes almasını imkansız hale getirdi, beynine kan gitmesini engelledi ve ölümüne yol açtı.

Savcılık, George Floyd’un katil zanlısı polis memuru Derek Chauvin’i geçen cuma günü katliam ve üçüncü dereceden cinayet ile suçladı. Floyd’un ailesi ise hem Chauvin’in hem de henüz tutuklanmayan, beraberindeki üç polis memurunun birinci dereceden cinayet suçuyla yargılanmalarını istiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.