Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya ile Doğu ve Güneydoğu’da koronavirüs vakalarının artışı: “‘Başardık’ algısı yaratmak rehavete yol açıyor, en yüksek vaka artışları ile karşı karşıyayız”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya, Doğu ve Güneydoğu’da koronavirüs salgını başladıktan sonra en yüksek vaka sayıları ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Kısıtlamaların kalkması ile birlikte bir rehavet ve gevşemenin sözkonusu olduğunu ve bölgede Ramazan Bayramı’ndan sonra yapılan ziyaretler, toplu bir araya gelmeler ile vaka sayalarında ciddi artışlar yaşandığını söyleyen Dr. Yerlikaya vatandaşları uyardı.

Medyascope‘a konuşan Yerlikaya, “Bitti, bitiyor. Başardık” algısı yaratmanın rehavete ve gevşemeye yol açtığını da belirterek “Türkiye’de halen aktif 30 bin vaka vardır. Felaket tellalığı yapmak istemiyoruz ama bilimsel olarak gerekli öneri ve görüşlerimizi sunuyoruz. Biz yaşananlardan ve yaşanabileceklerden kaygı duyuyoruz. ‘Yaz geldi, her şey bitti’ demek doğru değildir, vatandaşların sosyal mesafe, hijyen ve maske konusunda çok dikkatli olması gerekir” dedi.

Yerlikaya, halen birinci dalganın bitmediğini, sonbaharda ikinci dalga olma ihtimalinin de göz ardı edilmemesi gerektiğini hatırlatarak, “Aşısı bulunmadığı için koronavirüs ile yaşamak zorundayız. Ancak yaşarken, gerekmedikçe kapalı ve kalabalık ortamlara girmeyeceğiz, maske ve sosyal mesafe kurullarını harfiyen uygulayacağız” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.