Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’da köpekli işkence iddiası soruşturmalık oldu – Detayları Avukat Selamettin Vural anlattı

Diyarbakır’da, polis memuru Atakan Arslan’ın yaşamını yitirdiği 30 Mayıs’taki saldırının şüphelisini bulmak için yapılan baskında ev sahibi Şeyhmus-Menice Yılmaz çiftine arama köpekleriyle işkence edildiğine dair suç duyurusu üzerine savcılıkça soruşturma başlatıldı. Çiftin avukatı Selamettin Vural, polisin eve üç köpek ile girdiğini ve köpeklerin müvekkillerine saldırdığını, bunun da işkence olduğunu belirtirken Diyarbakır Valiliği, köpeğin tekmelenince refleks göstererek saldırdığını açıkladı.

Avukat Vural, müvekkillerinin aranan şüpheli ile hiçbir alakası olmadığını, polislerin gece saat 00:30 sıralarında eve geldiğini, Şeyhmus Yılmaz’ın yattığı, eşi Menice ve üç çocuğunun uyanık olduğu sırada kapıyı kırarak içeri girdiğini söyledi. Menice Yılmaz’ın köpeği görünce çocuklarını alıp bir odaya girdiğini ve kapıyı kapattığını, ancak daha sonra kapıyı açtığını, bu sırada köpeğin müvekkiline saldırdığını anlatan Vural şunları kaydetti:

“Müvekkilim Şeyhmus uyanıp odadan çıktığı sırada köpek ile kendisine de saldırı yapılıyor. Köpek müvekkillerimin vücudunu çeşitli yerlerinden yaralıyor. Bu yaklaşık beş dakika sürüyor. Polisler, telefon ile ambülansı ve yakınlarını aramalarına da izin vermiyor. Polisler aradıkları adresin orası olmadığını fark edince evden ayrılıyorlar. Müvekkillerim de hastaneye giderek rapor alıyor. Raporda detaylı olarak vücutlarındaki köpek ısırıkları belirtiliyor. Olayla ilgili suç duyurusunda bulunduk, soruşturma açıldı. Polisler narkotik operasyonu yapmıyor, neden köpeklerle ev baskını yaptıklarını merak ediyoruz. Valiliğin yaptığı açıklama gerçeği yansıtmıyor. Müvekkilim polisler eve girdiğinde odasında yatıyor.”

Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi:

Bazı internet sitesi haberlerinde, 30 Mayıs 2020 günü şehit olan Polis Memuru Atakan ARSLAN’ı şehit eden M.E.C isimli şahsın yakalanması için yürütülen çalışmalar esnasında girilen bir ikametteki şahıslara köpeklerle işkence yapıldığı şeklinde iddiaların yer aldığı görülmüştür. Tutuklu M.E.C isimli şahsın olaydan sonra yakalanmasına yönelik yapılan operasyonlar kapsamında Şeyhmus Yılmaz ve eşi Menice Yılmaz çiftinin ikamet ettiği adrese de gidilmiş, görevlilerimizle birlikte bulunan bir operasyon köpeği, talimatnamesine uygun şekilde ikamet içerisine alınmış, ikamette bulunan Şeyhmus YILMAZ’ın operasyon köpeğine tekme atarak mukavemet etmesi üzerine operasyon köpeği kendiliğinden refleks göstermiş ancak eğiticisi tarafından derhal kontrol altına alınmış, haberlerde iddia edildiği şekilde ikamet içindeki şahıslara operasyon köpeği marifetiyle kasıtlı bir saldırı olmamıştır. İddialar ile ilgili olarak Şeyhmus Yılmaz ve eşi Menice Yılmaz’ın Bağlar Polis Merkezi Amirliğimize avukatları ile birlikte gelerek şikayetçi olmaları üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli soruşturma başlatılmıştır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.