Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selahattin Demirtaş’ın eşine yazdığı mektuba sansür uygulandığı ortaya çıktı

4 Kasım 2016 tarihinden beri Edirne Cezaevi’nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, eşi Başak Demirtaş’a yazdığı dört sayfalık mektubun sansürlendiği ortaya çıktı. Başak Demirtaş, mektubun disiplin kurulu tarafından sansürlenmesine tepki göstererek “Eşimin başkasına değil, bana yazdığı mektubu sansürlüyorlar. Daha önce de aynı şeyi bir kez yaptılar ancak yaptığımız itiraz ile mektubu aldık” dedi. 

Koronavirüs salgını döneminde açık görüşlerin yasaklandığı ve söz verilen görüntülü görüşmelerin de yapılmadığını, sadece haftada 10 dakikalık telefon görüşmesi yaptıklarını söyleyen Başak Demirtaş, “Üç aydır sadece haftalık olarak telefon ile görüşüyorduk, bir de mektuplaşıyorduk. Eşimin bana mayısın 18’inde yazdığı mektup yeni elimize ulaştı. Dört sayfalık mektup sansürlenerek bize verildi. Eşimin bana yazdığı mektubu bile sansürleme kararını disiplin kurulu nasıl veriyor anlamış değiliz. Avukatlar itirazı yapacak. Daha önce de bir kez mektup sansürlenmişti” diye konuştu.  

Sansürlenen boş mektup sayfalarını sosyal medya hesabında, “Yüz yüze görüş kaldırıldı. Görüntülü görüşme imkanı sağlanmadı. Şimdi de sansür. Sırada ne var?” mesajı ile paylaşan Başak Demirtaş, mesajına Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün ve Adalet Bakanlığı’nın hesaplarını da etiketledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.