Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Otopsi raporunun detayları kamuoyu ile paylaşıldı: George Floyd öldürülmeden iki ay önce koronavirüse yakalanmış

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Minneapolis kentinde, 25 Mayıs 2020 günü kendisini gözaltına almak isteyen polis memuru Derek Chauvin tarafından boğularak öldürülen siyah ABD vatandaşı George Floyd’un (46), öldürülmeden iki ay önce koronavirüse yakalandığı otopsi raporuyla ortaya çıktı.

Minneapolis kentindeki bölge tıp müfettişi ofisi, Floyd’un ailesinin izniyle, 20 sayfalık otopsi raporunun detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Aynı ofis tarafından hafta başında yapılan açıklamada, “Kolluk kuvvetleri, ölen kişinin hareket etmesini engellemek istemiş, bu sırada kişinin kalbi durmuş ve ölümü gerçekleşmiştir” denilmişti. 

Otopsi raporuna göre Floyd’un vücudunda nisan ayının başından beri koronavirüs bulunmaktaydı. Dr. Andrew Baker, sağlık bakanlığına bağlı ekiplerin, öldürülmesinin ardından George Floyd’un vücudunda koronavirüs tespit ettiklerini söyledi. Ancak virüsün Floyd’un vücuduna ölümünden çok önce bulaştığını düşündüklerini ekledi. 

Dr. Baker, koronavirüsün Floyd’un ölümünde herhangi bir rol oynadığına işaret eden bir bulgu olmadığını belirtti. Baker’a göre, Floyd’un vücudu koronavirüsün bildiğimiz semptomlarını göstermemiş olabilir. 

Dr. Michael Baden, geçen hafta ailenin talebi üzerine George Floyd’un cansız bedeni üzerinde özel otopsiyi gerçekleştiren iki doktordan biri. Dr. Baden, ilçe yetkililerinin kendisini Floyd’un vücudunda rastlanan koronavirüs bulgularıyla ilgili bilgilendirmediklerini söyledi.  

“Cenazeyi düzenleyenlere söylenmedi, bize söylenmedi. Şimdi birçok insan deli gibi koşturup koronavirüs testi yaptırmaya çalışıyor” diyen Baden, “Eğer bir otopsi yapıyorsanız ve koronavirüse rastladıysanız normal olan bunu aynı vücutla temas edecek herkese söylemektir. Böylesi daha özenli çalıştığınız anlamına gelirdi” diye ekledi. Öte yandan Floyd’u gözaltına alan dört polis memuruna ve cinayetin görgü tanıklarına da koronavirüs testi yapıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.