Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski DEP Milletvekili ve DİTAM Başkan Yardımcısı Sedat Yurtdaş ile söyleşi: “90’lı yıllardan beri demokrasi, hukuk ve Kürt meselesinde bir arpa boyu yol almamışız”

TBMM tarafından kesinleşmiş hapis cezaları nedeniyle milletvekillikleri düşürülen HDP milletvekilleri Leyla Güven, Musa Farisoğulları ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun durumunu değerlendiren ve buna benzer bir süreci 1994’te yaşayan eski DEP Milletvekili ve Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM) Başkan Yardımcısı Sedat Yurtdaş, geçmişten ders alınmadığını söyledi. 1990’lı yıllardan beri demokrasi, hukuk ve Kürt meselesinde bir arpa boy alınamadığını belirten Yurtdaş, “Şu anda bir darbe yönetimi yaşıyoruz. Bana göre dün Meclis’te vekilliklerin düşürülmesinden çok sayıda AKP’li vekilin haberi bile yoktu” dedi.

Sedat Yurtdaş, iktidarın dünyada yaşanan koronavirüs salgını sürecini de kendisi açısından fırsata çevirerek bu tür hamleler yaptığını vurguladı: “HDP’li vekillere verilen cezalar, KCK ana davasından verilen cezalar. O sürecin hukuksuzluğunu ve nasıl cezalar verildiğini bütün kamuoyu biliyor. Hukuki olmayan dosyalar üzerinden hukuki olmayan cezalar verildi. Cezaları verenlerin tümü şu anda tutuklu ya da ihraç edildi. Ama bu davalarda yeniden yargılama yapılmadı. AKP bu konuda mezarı bile çok gördüğü Fethullahçılar’ın mirasçısı olarak bunları yapıyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.