Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski HDP ve DEP Milletvekili Sırrı Sakık : “2004’te reform yapan AKP, bugün Çiller ve Güreş ruhu ile hareket ediyor”

Eski HDP ve DEP milletvekili Sırrı Sakık, yargılandıkları davalarda aldıkları cezalarının kesinleşmesiyle milletvekillikleri düşürülen iki HDP’li ve bir CHP’li vekile ilişkin Ferit Aslan’ın sorularını yanıtladı. Sırrı Sakık, benzer bir süreci 2 Mart 1994’te DEP milletvekili iken yaşadıklarını söyledi. Yaşananların kendilerine 1990’lı yıllardan bugüne hiçbir şeyin değişmediğini gösterdiğini söyleyen Sakık, “Parlamento maalesef hukukun ve huzurun ülkesini inşa edemiyor. MHP lideri Devlet Bahçeli 15 Mayıs’ta yaptığı açıklama ile yaşanacakları tarif etmişti” diye konuştu.

Sırrı Sakık, DEP davası ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin karar vermesinden sonra bugün hayatta olmayan eski AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın kendisini aradığını ve AKP’nin o dönemde yaşananların bir daha yaşanmaması için reformlar yaptığını hatırlatarak, “Ama bugün gördüğümüz, AKP’nin Tansu Çiller ve Doğan Güreş’in ruhu ile hareket ettiği” dediğini söyledi.

Muhalafete yönelik yapılanların bunlarla sınırlı kalmayacağını ve muhalefetin de ona göre hamle yapması gerektiğini söyleyen Sakık, “Ama gördüğüm kadarıyla ana muhalefet halen HDP ile yan yana gelmeye korkuyor. Dün sosyal medyadan açıklama yaparken sadece kendi vekillerinin adını yazıyorlar. Cumhur İttifakı’nın ortağı, çete lideri ile yan yana gelip bunu gösteriyor ama ana muhalefet partisi, altı milyon seçmenin oyunu alan HDP ile bir araya gelmeye çekiniyor. Bunun aşılması lazımdır” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.