Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’li rock grubu Pearl Jam, ülke çapındaki protestolara ve silahlanmaya dikkat çekmek için “Jeremy” şarkısının klibini sansürsüz olarak yayınladı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) önemli rock gruplarından Pearl Jam, ülke çapındaki ırkçılık protestolarına ve bireysel silahlanmanın getirdiği suçlara dikkat çeken Ulusal Turuncu Giyme Günü’ne destek vermek için, dünyaca ünlü şarkıları “Jeremy“nin klibini sansürsüz olarak paylaştı.

Grup, “Jeremy” şarkısının klibinin sansürsüz olarak yayınlandığını Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamayla duyurdu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Ülke çapında gerçekleşen eşitlik protestolarına ek olarak, bugün Ulusal Turuncu Giyme Günü. Jeremy’nin yayınlandığı günden bu yana silah şiddetindeki artış sarsıcı.”

Pearl Jam’in 1991 tarihli Ten albümünün en çok beğenilen şarkılarından biri olan “Jeremy”, sınıf arkadaşlarının önünde intihar eden Jeremy Wade Dell adlı bir çocuğun gerçek hikayesini anlatıyor. Jeremy’nin klibi, içerdiği silah görüntülerinden dolayı 1992 yılında sansürlü bir şekilde yayınlanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.