Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Bengi Semerci anlatıyor (74): Pandemi sürecinde çocuk ve gençlerde anksiyete ve baş etme yolları

Kovid-19 pandemisi nedeniyle karantina sürecinde maalesef sizlerle yaptığımız video paylaşımları aksadı. Buna karşın sorulan sorular ise arttı. En sık koronavirüs ve pandemi nedeniyle çocukların anksiyetelerinin artması, çocukların ve ailelerin bu kaygılarla baş etmede zorlanmasına ilişkin sorular geldiği için ev koşullarında sizler için bir video hazırlamaya çalıştım.

Videoda çocuk ve gençlerin anksiyeteleri olduğunu nasıl anlayabileceğimizden, nedenlerinden bahsettim. Ayrıca anksiyete ile baş edebilmek için çocukların kaygılarını, endişelerini yatıştırabilecek bazı yöntemleri anlattım. Ailelerin ve çocukların pandemi sürecini sağlıklı geçirebilmesi için yapabileceklerini aktarmaya çalıştım. Bu süreci evde kalarak, hijyen koşullarına uyarak ve oluşan anksiyete, kaygı, depresyon gibi sorunlarla baş ederek geçirmek gerekiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.