Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sevilay Çelenk ile Yeri Gelmişken (41): CHP’yi HDP ile yan yana gösterme meselesi

Sevilay Çelenk, Yeri Gelmişken’in bu haftaki bölümünde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin siyaset alanını ağır biçimde provoke ettiğini ve toplumsal muhalefeti “nefessiz” bıraktığını öne sürüyor: “Böyle bir ortamda bir tarafta bir erken seçim ihtimali karşısında açık bir demokrasi ve barış ittifakını başarı için tek seçenek olarak gören HDP, diğer tarafta HDP ile yan yana gösterilmeyi bu provokasyonun bir parçası olarak yorumlayan ve boşa çıkarmaya çalışan CHP var. Bu boşa çıkarma çabası da temelde CHP’nin HDP’ye ve HDP seçmenine reva görülen bütün hukuksuzluğu ve irade gaspını görmezden gelmesi ve kamusal bir itiraz geliştirmemesi şeklinde işliyor.” Çelenk bunun böyle olmak zorunda olmadığını ve HDP’nin açık olmayan ittifaklara kapıyı kapatması halinde bunun “alınganlık” olarak okunmasının da son derece hatalı olacağını belirtiyor. Sözkonusu provokasyonlar karşısında muhalefet bakımından güçlü bir kimlik duygusunu ifade eden en rasyonel, serinkanlı ve özgüvenli tutumun bu olacağını tartışıyor, CHP’nin de bu tutumu sahiplenmesinin başarı getireceğini söylüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.