Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen ile söyleşi: “Diyarbakır’da filyasyon çalışmaları sayesinde belirti göstermeyenler de tespit edilebildiği için vaka sayısı artıyor”

Bayram sonrası Diyarbakır’da koronavirüs vakalarındaki artışı değerlendiren Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen, kentteki vaka sayısındaki artışla ilgili durumun abartıldığını, korkulacak bir şey olmadığını söyledi. Çelen, vaka sayısındaki artışın sahada yapılan filyasyon çalışmalarıyla hiçbir belirti göstermeyen vakaların da tespit edilmesi ve evde ilaç tedavisi görebilecek durumdaki hastaların hastanede izole edilerek tedavi edilmesinden kaynaklandığını belirtti.  

Gerekli tedbirler alınarak normale dönülmesinden yana olduğunu belirten Prof. Dr. Çelen, “Diyarbakır ile ilgili alınan maske kararı doğru bir karar. Ben halen gerekli tedbirleri alıp normale dönülmesinden yanayım. Maske, mesafe ve el hijyenine dikkat edilmesi gerekir. Hastanedeki vakaların büyük çoğunluğunun genel durumları iyi. Virüse bağlı ölüm oranında da ciddi bir düşüş görülüyor. Bunda tedaviye erken başlamanın rolü büyük” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.