Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Başka bir yönetim mümkün: Jacinda Ardern ve kadın liderler

Aldığı önlemlerle ülkesini Kovid-19 salgınına karşı koruyan ve yeni vaka olmadığı haberini aldığında dans eden bir başbakan. Daha 37 yaşında liderliğini üstlendiği İşçi Partisi’ni çok kısa sürede iktidara taşıdı. Jacinda Ardern, popülist ve otoriter liderlerin yükselişte olduğu bir dönemde genç bir kadın lider olarak başka ülkelere ilham olmaya başladı.

Daha da önemlisi, kadın liderlerin pandemiye karşı gösterdikleri başarının en iyi örneklerinden olan Ardern ve yeni kuşak yöneticiler başka bir yönetimin de mümkün olduğunu gösterdi. “Dış Politikada Kadınlar Diyor ki” serisinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Özlem Kaygusuz, Bilkent Üniversitesi’nden Burcu Özdemir ile kadın liderler, Yeni Zelanda ve Jacinda Ardern’i konuşuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.