Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Klinik Psikolog Duygu Berekatoğlu ile söyleşi: “Diyarbakır’daki rehavet vaka sayılarını artırdı, psikolojimiz kötü etkilendi”

Koronavirüs salgınının toplum psikolojisi üzerindeki etkilerini anlatan uzman Klinik Psikolog Duygu Berekatoğlu, salgın sürecinin, evde karantinada kalan ve çevrimiçi eğitim gören öğrencilerin ve 65 yaş üstü insanların psikolojisini olumsuz etkilediğini söyledi. Süreçte 65 yaş üstündekilerin önce adeta damgalandıklarını, ardından ölüm korkusunu daha fazla hissettiklerini de söyleyen Berekatoğlu “1 Haziran sonrası rehavet arttı, Diyarbakır’daki vaka sayasının artmasını artan rehavete bağlıyorum. Diyarbakır’ın son sokağa çıkma yasaklarından muaf tutulmasının da etkisi olmuştur” dedi.

Berekatoğlu, kaderciliğin koronavirüs ile mücadele sırasında da geçerliliğini koruduğunu, bazı insanların “Bize bir şey olmaz” diyerek rahat davranışlar sergilediğini söyledi. Virüs nedeniyle yakınlarını kaybedenlerin ciddi psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu söyleyen Berekatoğlu, “Acıların paylaşılmaması nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşıyorlar” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.