Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – “Mustafa Çalışkan açıkladı: İstanbul’u alnımın akıyla…”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden alınarak Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı’na atanan Mustafa Çalışkan, atama üzerine YetkinReport’un sorularını yanıtladı. Gazeteci Murat Yetkin yazısında, Çalışkan’ın yanıtlarının yanı sıra, yerine gelen Zafer Aktaş’tan da bahsetti.

“Beş yıl önce bu göreve geldim ve İstanbul’u alnımın akıyla, ismime bir kara çalınmadan gelecek arkadaşıma teslim etmeyi Allah bana nasip etti” diyen Çalışkan, emekliliğini isteyebileceği yolundaki spekülasyonlara karşı şu cevabı verdi: “Beni beş yıl önce buraya getiren aynı iradedir, Sayın Cumhurbaşkanıdır; şimdi başka arkadaşımı bu önemli göreve getiriyor. Değerlendirmesini tartışamam. Bu bir nöbet değişimidir. Ben bürokratım, devletin hizmetindeyim. Devlet benim hizmetime nerede ihtiyaç duyuyorsa, orada görev yaparım.

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.