Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (17 Haziran 2020) Ali Arif Aktürk: “Bugünkü fiyatlar ile Doğu Akdeniz’de üretim yapılması mümkün değil”

Medyascope Gündem’de bu sabah Enerji Uzmanı Ali Arif Aktürk, koronavirüs salgını sonrasında enerji piyasalarında yaşananları Tamer Durak’a değerlendirdi. Petrol fiyatlarındaki dalgalanmanın süreceğini söyleyen Aktürk, Türkiye’nin enerji piyasasında bir hub olmak için tüm imkanlara sahip olduğunu ancak bazı yeni düzenlemelere ihtiyaç duyduğunu söyledi. Doğu Akdeniz’e kıyısı olan ülkeler arasındaki enerji kaynaklarına ulaşma ve değerlendirme konusundaki gerilimin hukuki ve siyasi nedenleri olduğunu söyleyen Aktürk, mevcut piyasa koşullarında Doğu Akdeniz’de herhangi bir yatırımcının petrol ya da doğalgaz üretmesinin mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.