Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın “yürüyen savunma”yı anlattı: “Maalesef Ankara’ya yürümekten başka çaremiz kalmadı”

Hükümetin, Avukatlık Yasası ile ilgili yapmaya çalıştığı yasal değişikliğe karşı olan 40 baro başkanı bugün Ankara’ya “Savunma yürüyor” adı verilen yürüyüşü başlattı. Yürüyüş hakkında bilgi veren Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, daha önce Ankara’da iki kez toplanıp görüşmelerine ve hükümet yetkilileri ile konuşmalarına rağmen yasa değişikliğinin barolara danışılmadan hazırlandığını, yasanın “ben yaptım oldu”ya getirilmeye çalışıldığını ve kendilerine Ankara’ya yürümekten başka çare bırakılmadığını söyledi.

Aydın, çözüm yeri Ankara olduğu için Ankara’ya yürüdüklerini, yapılacak yasa değişikliğinin muhatabının kendileri olduğunu ve bu nedenle süreçte yer almak istediklerini vurguladı.

Daha önce Ankara’da 80 baro başkanı ile toplanıp çeşitli görüşmeler yaptıklarını ancak sonuç alamadıklarını söyleyen Aydın, “Gerçi şu anda işin komik tarafı üzerinde müzakere edilebilecek  bir tasarı bile yok. ‘Ben yaptım oldu’ anlayışı hâkimdir. Baro başkanları üç günlük yürüyüşten sonra Ankara girişine varacak ve oradan Ankara merkeze yürüyecek. Biz, yurttaşların hak ve hukukunu korumak için yürüyoruz. Çıkarmaya çalıştıkları yasa ile baroları işlevsiz hale getirmek istiyorlar. Bize Ankara’ya yürümekten başka bir çare ve yol bırakmadılar” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.