Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DİKAD Başkanı Reyhan Aktar ile salgın sürecinde kadın istihdamı üzerine söyleşi: “Devletin işvereni, işverenin de işçisini koruması gerekir”

Medyascope‘tan Ferit Aslan‘ın konuğu olan Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD) Başkanı ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Reyhan Aktar, salgından önceki iki yılda ekonomide ciddi daralma olduğunu ve kadın işsizliğinin de 2018 yılından beri artışa geçtiğini söyledi. Salgın sürecinin başta kayıtdışı ve hizmet sektöründe yevmiye ile çalışan kadınları olumsuz etkilediğini belirten Aktar, “Hizmet sektöründe çalışan kadınların süreç ile birlikte büyük kısmı işlerini kaybetti. İşten çıkarmalarda kadınlar, erkek çalışanlara göre öncelikli olarak tercih edildi” dedi. 

Aktar, özellikle tarım sektöründe çalışan kadınların sigortalandırılarak kayıt altına alınması ve kadın istihdamını artıran teşvik paketlerinin devreye girmesi gerektiğini belirterek “Burada devletin işverene, işverenin de işçisine sahip çıkması gerekir” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.