Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’da, görevden alınıp yerine kayyum atanan HDP’li Silvan Belediye Eşbaşkanı Naşide Toprak’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında sabah saatlerinde DTK binası ile birçok siyasetçinin evine operasyon düzenlendi. Aralarında daha önce yerine kayyum atanarak görevden alınan Silvan Belediye Eşbaşkanı Naşide Toprak‘ın da bulunduğu çok sayıda HDP’li siyasetçi gözaltına alındı. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca DTK ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bugün sabah saatlerinde merkez Kayapınar ilçesindeki DTK binası ve birçok eve operasyon düzenlendi. DTK binasında yapılan aramalardan sonra birçok belge, pankart, tabela ve malzemeye polis tarafından el konulurken aramadan sonra HDP milletvekilleri Semra Güzel ve Remziye Tosun binaya geldi. Polisin DTK binası önünde aramalar sırasında aldığı önlemler aramalar bitmesine rağmen devam ediyor.

Aynı soruşturma kapsamında daha önce görevden alınarak yerine kayyum atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir‘in Batman’daki evine de polis tarafından operasyon düzenlendi. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Demir’in şehir dışında olduğu belirtilirken, eşzamanlı olarak Demir’in Diyarbakır’daki kız kardeşlerinin evlerine de operasyon yapılarak arandığı öğrenildi.  

DTK soruşturması kapsamında, aralarında görevden alınıp yerine kayyum atanan ve ev hapsinde olan Silvan Belediye Eşbaşkanı Naşide Toprak’ın da olduğu ve büyük kısmı HDP’li belediye meclis üyeleri, sendikacı ve DTK divan üyelerinden oluşan 21 kişi gözaltına alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.