Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SosyoPolitik (22): Öfkeli ve tepkili Z kuşağı – Dr. Begüm Uzun ile söyleşi

Üniversitelere giriş sınavının ikinci ayağı bugün tamamlandı. Gençler sınavların koronavirüs salgınına rağmen ertelenmemesine tepkili. Z kuşağı olarak tabir edilen ve dijital dünyada çok aktif olan genç kuşak, siyasi tepkilerini sosyal medya kampanyalarında gösteriyor. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere yönelik YouTube canlı yayınının binlerce “dislike” (“Bunu beğenmedim”) alması ve sosyal medyada “#OyMoyYok” etiketiyle yapılan kampanya, Z kuşağının taleplerini ve siyasal katılımını gündeme getirdi.

Toronto Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümünde “Türkiye’de 1980 Sonrası Devlet ve Gençlerin Siyasal Katılımı” başlıklı doktora tezi çalışmalarını yürüten TÜSES araştırmacısı Dr. Begüm Uzun, ülkede son yıllarda gençlerin siyasal katılımını, Z kuşağının özelliklerini, tepkili oldukları konuları ve beklentilerini Şükran Şençekiçer’e anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.