Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alev Özkazanç – Siyah öfkeden doğan yeni dünya umudu

ABD’de George Floyd’un öldürülmesinden sonra başlayan gösteriler, daha önce marjinal görülen bazı fikirlerin popülerleşmesini sağladı. Siyah kadınların öncülük ettiği “ilgacılar” hareketi, siyah toplumun yaşam deneyimlerinden yola çıkarak gerçekleşebilir bir arzu olarak kendini ortaya koydu.

Irkçı kapitalist sistemin yarattığı etkileri yoksullukla boğuşan, evsiz, öldüren, öldürülen, aile işi şiddetle kendini dağıtan, orta sınıf siyahların hızla terk ettiği gettolara dağılan siyah toplulukların kendi içine çökmesine karşı çıkan bu hareket yepyeni bir dünya tahayyülü ile kitleleri etkiliyor. Siyah kadınlar önderliğinde yaşam ve topluluk değerleri canlanıyor. Sadece siyahların yaşamlarına değil, tüm halkı kapsayan, herkese ahlaki önderlik edebilecek kurucu bir arzu imkan dahiline geliyor. Alev Özkazanç, siyah öfkeden doğan bu heyecan verici hareketin gelişimini ve ortaya çıkardığı olanakları anlatıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.