Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de günlük vaka sayısı 100 bine ulaşabilir – Başkan Donald Trump: “Umuyorum ki virüs bir noktada yok olacak”

Küresel çapta koronavirüs salgınına yakalananların sayısı 10 milyon 850 bine yaklaşırken, bu sayının ve yükselişin önemli bir bölümünü Amerika Birleşik Devletleri (ABD) oluşturuyor. ABD’de son olarak çarşamba günü (1 Temmuz), 24 saat içinde 51 bin 97 kişi Kovid-19’a yakalandı.

Koronavirüs salgını en çok ABD’yi etkiledi. Worldometers‘taki verilere göre ülkede 2 milyon 780 bini aşkın kişi salgına yakalandı. Küresel çapta can kaybı en çok ABD’de yaşandı; ülkede salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 130 bini geçti. Bu yönüyle ABD, salgını bir türlü kontrol edemeyen ve salgının en çok etkilediği ülke konumunda.

Salgının bu denli yayılmasında ABD Başkanı Donald Trump’ın salgın yönetimi ve kamuoyu önünde yaptığı açıklamalar sebep olarak gösteriliyor. Trump’ın maske takmaması, bilim kurulu ile yaşadığı sorunlar oldukça eleştirildi. Bu açıdan, vakaların ABD özelinde bu kadar yüksek olmasında Trump’ın yönetimi ve söylemlerinin de etkili olduğu düşünülüyor.

Çarşamba günkü (1 Temmuz) verilere göre ABD’de günlük 51 bin 97 yeni vaka tespit edildi. Bu, ABD’de günlük olarak en çok vakanın olduğu günlerden biri oldu. ABD’de geçen salı günü (30 Haziran) ise 44 bin yeni vaka tespit edilmiş ve bu sayı bir rekor olarak ele alınmıştı. Çarşamba gününün verileri, ABD’de günlük vaka sayısının çok daha kötüye gidebileceğine işaret ediyor.

Trump’ın sıklıkla ters düştüğü kamu sağlığı uzmanı Dr. Anthony Fauci “ABD’de çok yakında günlük vaka sayısı 100 bine ulaşabilir” dedi.

Trump ise son olarak çarşamba günü katıldığı Fox Business canlı yayınında, virüsün bir noktada yok olacağını umduğunu söyledi. Trump’ın bu açıklaması da kamuoyunda yoğun eleştiriye sebep oldu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.