Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partisi kurucularından Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem ile söyleşi: “Çoklu baro, tarafgir ve siyasallaşmış barolar ortaya çıkaracak”

Demokrasi ve Atılım Partisi‘nin (DEVA) kurucularından ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem, iktidarın getirmek istediği çoklu baro sistemi ile tarafgir ve siyasallaşmış baroların ortaya çıkacağını ve bu gelişmenin çok yanlış olduğunu söyledi. Erdem, sosyal medyada insanların kişisel haklarına yapılan saldırının yasalara göre en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini de belirterek “Ama toplumun nefes borusu olan sosyal medyayı tümden kapatmak veya kontrol altına almak doğru değildir” dedi.

Erdem, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin parlamentoyu işlevsiz hale getirdiğini, yasaların ilgili kurumlar ya da yasayı ilgilendiren sivil toplum kuruluşları ile müzakere edilmeden ve fikirleri alınmadan Meclis’e getirildiğini belirterek “Son yıllarda ortak akıl üreten mekanizmaların ortadan kalktığını görüyoruz. Yapılmak istenen değişiklikler dayatılarak yapılmaya çalışılıyor” diye konuştu.

Erdem, DEVA Partisi’nin teşkilatlanma çalışmaları ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.