Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ece Temelkuran: Bir ülke nasıl kaybedilir?

Yazar Ece Temelkuran’ın ‘How to Lose a Country’ (Bir Ülke Nasıl Kaybedilir?) kitabı geçen yıl yayımlandı ve dünyada büyük ilgi gördü.12 dile çevrilen kitabın alt başlığı ise “Demokrasiden Diktatörlüğe 7 Adım.” Temelkuran, bir diktatörün iktidarını sağlamlaştırması için yapması gereken yedi şeyi yazarken aynı zamanda demokrasileri korumak için de neler yapılması gerektiğini anlatıyor. “12 dile çevrildi bir yıl içinde. Türkçe’ye çevrilmedi, tabii ki içim yanıyor bunu söylerken” diyen Temelkuran, Kemal Göktaş ile birlikte yaptığı podcast dizisinin ilk bölümünde diktatörlüğe geçişteki yedi adımı ve danışmanları arasında olduğu İlerici Enternasyonal’i anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.