Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’li oyuncu Johnny Depp’in iftira davası başlıyor: “Depp’in tüm kariyeri, eşine şiddet uyguladığı iddiası nedeniyle risk altında ve bu dava onun kişisel itibarı için çok önemli”

ABD’li tanınmış oyuncu Johnny Depp’in (57), 2018’de yayımlanan ve film yıldızının eşini dövdüğünü iddia eden bir haber nedeniyle İngiliz News Group Gazeteleri’ne (NGN) ve The Sun Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dan Wootton‘a açtığı iftira davası görülmeye başlanıyor. Haberde, evlilikleri sırasında Depp’in, eşi Amber Heard‘e şiddet uyguladığı öne sürülüyordu. Üç hafta sürmesi planlanan dava, koronavirüs önlemleri nedeniyle İngiltere Kraliyet Adalet Mahkemesi’ndeki beş mahkemeye dağıtılacak. Aktör, bu davalarda eski eşi Amber Heard ile karşı karşıya gelecek.

Depp’in avukatları, The Sun’ın iddialarının doğru olmadığını kanıtlamaya çalışacaklar. Ayrıca şiddet suçlamaları sebebiyle Depp’in bazı filmlerdeki rollerini kaybettiğini iddia edecekler.

Dava normal şartlar altında mart ayında görülmeye başlanacaktı fakat koronavirüs salgını sebebiyle ertelendi. Kanıt sunması beklenen tanıklar arasında Depp’in eski partnerleri Vanessa Paradis ve Winona Ryder da yer alıyor.

Gazeteden yapılan açıklamada, savunmalarının 2013 ve 2016 arasındaki 14 ayrı aile içi şiddet iddiasına dayanacağı belirtildi. Ayrıca Depp, Avustralya seyahati sırasında uyuşturucu ilaç almakla suçlanıyor. Ünlü oyuncunun “mutlu haplar” diye adlandırılan MDMA ve kokain satan biriyle mesajlaştığı iddia ediliyor.

Amber Heard

Çift 2015 yılında, Los Angeles’ta evlenmişti. Ertesi yıl ise Heard, şiddet iddiasıyla Depp’e karşı bir sınırlama emri çıkartmıştı. 2017 yılında boşanmalarının ardından Heard, 7 milyon dolarlık boşanma tazminatını hayır kurumlarına bağışladı.

İftira davalarında uzman olan hukukçu Emily Cox, ‘‘Bu dava Depp’in kişisel itibarı için çok önemli, ayrıca tüm kariyeri risk altında. Bazen iftira mahkemeleri, birisinin adını temizlemesi için tek yol olabilir. Londra, İngiliz hakaret yasalarının davacı dostu olduğu bilindiği için ünlülerin dava açması için cazip bir yerdir. Johnny Depp için adının temizlenmesi çok önemli” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler