Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır surlarının bir parçası olan Keçi Burcu, kültür ve sanat merkezi oluyor

Diyarbakır surlarındaki en eski ve en büyük burç olan Keçi Burcu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından kültür ve sanat merkezine dönüştürülüyor.

DTSO Başkan Yardımcısı Ercan Tayınlamak, Keçi Burcu’na yakın mesafedeki güvenlik kontrol noktası kaldırıldıktan sonra tarihi yapının yeniden işlev kazanması için çalışmalara başlandığını söyledi. Burcun zemin katının çok amaçlı salon, sergi alanı, fuaye alanı olarak hizmet vereceğini belirten Tayınlamak, “Burcun üst kısmı açık seyir terası olacak. Burcun ön kısmında küçük bir meydan oluşturularak kadınların ürettikleri yöresel ürünleri satışa sunabilecekleri, hareketli satış arabalarının yer alacağı dinlenme ve tadım alanları kurulacak. Keçi Burcu’nun müzik, tiyatro, sergi, sinema vb. kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapması, yerli ve yabancı turistlere ürün ve hizmet sunumu sağlaması mümkün olacak. Sur’un karşısında uygun bir alanda da ıslak hacim çalışması yapılarak hizmete açılacak” dedi.

Burcun zemin kat ve açık üst bölümünün kültür sanat etkinlikleri için kullanılacağını da anlatan Tayınlamak, “Kültür ve sanat merkezi, kentte kültür sanat alanında faaliyet gösteren kurumlar ve inisiyatiflerle faaliyet gösterecek. Keçi Burcu Kültür ve Sanat Merkezi, ulusal ve uluslararası düzeyde kültür sanat organizasyonlarına ev sahipliği yapacak, bölgeye bir hareketlilik katacak” diye konuştu.

DTSO Başkan Yardımcısı Tayınlamak, proje için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ortaklığında GAP Bölge Kalkınma İdaresi’nden 500 bin lira, Avrupa Demokrasi Fonu’ndan (EED) da 89 bin euro destek aldıklarını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.