Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uluslararası sistemde yeni bir denklem: Yapay zekâ ve koronavirüs salgını

Alan Turing’in geçen yüzyıl başlarında sorduğu “Düşünebilen makine mümkün mü?” sorusunun peşinden giden insanlık yapay zekâda çığırlar açarak ilerliyor. Korona salgını, yapay zekânın önemini ve bu alana yapılan yatırımları büyük ölçüde artırdı. ABD ve Çin’in yapay zekâ alanında küresel liderliği ele geçirmek için giriştiği büyük yarışta Avrupa Birliği ve Kanada da önemli aktörler oldu. Koronavirüsün kontrol altına alınması ve tedavisi için geliştirilen yapay zekâ teknolojileri sadece sağlık sektörünü değil, askerlik ve otomotiv gibi sektörleri de değiştirecek.

Dış Politika’da Kadınlar Diyor Ki serisinde Ankara SBF’den Doç. Özlem Kaygusuz ile Başkent Üniversitesi’nden Dr. Kıvılcım Romya Bilgin 4. Sanayi Devrimi’nin itici gücü ve küresel teknolojik sömürgecilik çağını açığa çıkaran yapay zekâyı konuşuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.