Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen: “Kürt sorununun çözümüne dair adım atılmadan ana dilde eğitim konuşulamıyor”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Diyarbakır Kurucu İl Başkanı Avukat Cihan Ülsen, bölgedeki seçmenin, yıllardır HDP ve AKP şeklinde iki siyasi alana yayıldığını, DEVA olarak siyasi portreyi değiştireceklerine inandıklarını söyledi.

Kürt meselesinin, demokratik zemin inşa edilerek çözüleceğine inandığını söyleyen Ülsen, sorunun çözümüne dair adım atılmadan anadilde eğitimin konuşulamadığını belirtti.  

Ülsen, teşkilatlanma çalışmalarını, DEVA’nın Kürt sorunu ve anadilde eğitime bakış açısını Medyascope’a anlattı.

Ülsen, bölgede Şırnak dışında bütün illere kurucu il başkanlarının atandığını ve bölgede DEVA’ya yoğun bir ilgi olduğunu söyledi. Pandemi nedeniyle uzun süre başvuruların bilgisayar ortamında yapıldığını anlatan Ülsen, “Gönüllü olarak partimizde çalışmak için yapılan başvurulara bakıldığında, nüfus baz alındığında en fazla başvuru Diyarbakır’dan yapılmış. Bu bizi çok mutlu etti” dedi. 

DEVA Diyarbakır İl Başkanı Ülsen, siyaset anlamında Diyarbakır ve bölgenin başka illere benzemediğini, sorumluluğunun büyük olduğunu belirterek, “Bölgede siyaset yıllardır HDP ve AKP şeklinde iki alana yayılmış. DEVA olarak siyasi portreyi değiştireceğimize inanıyorum. Siyasette ciddi bir tıkanıklık sözkonusu. DEVA demokratik zemini inşa ederse bölgede ciddi bir alternatif ve aktör olacaktır” diye konuştu.

Kürt sorununun demokratik zemin inşa edilerek çözülebileceğini söyleyen Ülsen, anadil konusunda ise “Kürt sorununun çözümüne dair adım atılmadan anadilde eğitim konuşulamıyor. Anadilde eğitimi bir çatışma konusu olmaktan çıkarmak istiyoruz” değerlendirmesini yaptı.

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.