Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

19 yaşında öldürülen mevsimlik işçi Şirin Tosun’un ve katil zanlısı Zafer Aşık’ın aileleri Diyarbakır’da barıştırıldı

Diyarbakır’dan Sakarya’ya mevsimlik işçi olarak giden ve silahla vurularak öldürülen Şirin Tosun’un (19) ailesi ile Tosun’un katil zanlısı Zafer Aşık’ın (44) ailesi Diyarbakır’da barıştırıldı. Diyarbakır Merkez Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, “Barışı seçen Tosun ve Aşık ailelerine ve Sakarya’dan Diyarbakır’a uzanan bu barışa vesile olan, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Diyarbakır’dan mevsimlik işçi olarak Sakarya’nın Karasu ilçesine giden 19 yaşındaki Şirin Tosun ve beraberindeki Mahsun Zeren’in, 21 Ağustos 2019 tarihinde, Kürtçe konuştukları ve Diyarbakır plakalı bir araçtakilere el salladıkları gerekçesiyle bir grubun saldırısına uğradıkları iddia edilmişti. Saldırıda Şirin Tosun ve Mahsun Zeren yaralanmış, Tosun uzun süre tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. Türkiye kamuoyunun uzun süre tartıştığı olay, TBMM Genel Kurulu’nda ve soru önergelerinde gündeme geldi. Olayla ilgili iddianamede Tosun’u silah ile öldüren Zafer Aşık hakkında “Kasten insan öldürmek” suçlamasıyla müebbet hapis ve Mahsun Zeren’in yaralanmasına ilişkin “kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Aileler Diyarbakır’da Kurşunlu Camii’nde barıştırıldı

Yaşanan olaydan sonra Tosun ve Aşık aileleri Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Kurşunlu Camii’nde düzenlenen törenle barıştırıldı. Töreni sosyal medya hesabından paylaşan Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, “Diyarbakır’ın Dicle ilçesinden Sakarya’nın Karasu ilçesine tarım işçisi olarak giden Şirin Tosun’un bir kavga olayında vefatı ile başlayan husumet Sur ilçemiz Kurşunlu Camii’nde gerçekleştirilen programda iki ailenin büyüklerinin bir araya gelerek barışması sonucu hayırla neticelendi. Barışı seçen Tosun ve Aşık ailelerine ve Sakarya’dan Diyarbakır’a uzanan bu barışa vesile olan, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” diye yazdı.

19 yaşında öldürülen Şirin Tosun

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.