Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Bengi Semerci anlatıyor (77): Çocuklara problem çözme becerisi nasıl öğretilir?

Çocuklar büyürken birçok sorunla, problemle karşılaşır. Problemlerini çözmeyi öğrenememek peşi sıra birçok başka soruna yol açar. Problemleri, sorunları çözmeyen çocuklar yeni şeyler denemekten kaçınır, gelişimleri olumsuz etkilenir. Ayrıca erişkin dönemde de sorunlarını çözmekte zorlanır. Oysa sorunlarını kendi başına çözebilen çocuklar daha güvenli, mutlu ve bağımsız olur. Bu nedenle çocuklara erken yaşlardan itibaren problem çözme becerileri öğretmeye başlamamız önemlidir.

Bu videoda Prof. Dr. Bengi Semerci, çocukların problem çözme becerilerinin nasıl oluştuğunu anlatıyor. Bu becerilerin geliştirilmesi için ailenin yapabileceklerini açıklıyor, örnekler veriyor. Ayrıca problem çözme becerisinin gelişmemesinin oluşturacağı sorunları aktarıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.