Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs insanlardan hayvanlara bulaşabiliyor: İngiltere’de evcil bir kediye koronavirüs teşhisi koyuldu

İngiltere’de yaşanan olayda, bir kediye, koronavirüsün daha önce hastalanıp iyileşen sahiplerinden bulaştığı düşünülüyor

Kedinin hastalığı, 22 Temmuz’da Weybridge’deki Hayvan ve Bitki Sağlığı Ajansı (APHA) laboratuvarında yapılan testlerin ardından doğrulandı. Hafif semptomlar gösterdiği söylenen kedinin, virüsü diğer hayvanlara veya insanlara bulaştıracağına ihtimal verilmiyor. İngiltere’deki veterinerlik hizmetlerinin başındaki isim olan Christine Middlemiss, evcil hayvanların hastalığı insanlara bulaştırabileceğine dair hâlâ bir kanıt olmadığını söyledi.

Hayvanlarda hafif semptomlarla birlikte görülen vakaların çok nadir olduğunu belirten Middlemiss, ”Evcil hayvanların virüsü doğrudan insanlara bulaştırdığını gösteren kanıt yok. Bu durumu yakından izlemeye devam edeceğiz ve durumun değişmesi halinde evcil hayvan sahiplerine rehberlik edeceğiz’‘ dedi.

Başbakanlık sözcüsü, kedinin nefes darlığı ve burun akıntısı gibi solunum yolu enfeksiyonu semptomları gösterdiğini söyledi. İngiltere Halk Sağlığı Tıbbi Direktörü Yvonne Doyle, insanların hayvanlarla temas ettikten sonra ellerini yıkaması gerektiğini dile getirdi. Doyle, ” Bu olay virüsün insanlardan hayvanlara bulaşabileceğini doğruluyor fakat hayvanlardan insanlara bulaştığına dair henüz bir kanıt yok” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler