Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere salgın tedbirlerini uzattı – Boris Johnson: “Frene basma zamanı”

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, koronavirüse karşı alınan tedbirlerin esnetilmesi sürecinin ertelendiğini ve tedbirlerin şimdilik gevşetilmeyeceğini duyurdu.

İngiltere’de bazı işletmeler koronavirüs salgınından dolayı hâlâ kapalı. Cumartesi günü (1 Ağustos), kapalı olan işletmelerin açılması ve güzellik salonlarının tam kapasite çalışmaya başlaması bekleniyordu. Basın açıklaması yapan Başbakan Boris Johnson, kısıtlamaları kaldırmayacağını duyurdu. 15 Ağustos’a kadar herhangi esnetme yapılmayacağını duyuran Johnson, “Virüsü kontrol altına alabilmek için frenlere basma zamanı” dedi.

Johnson, işyerlerinin açılmasını ertelemenin yanı sıra maske takma zorunluluğunu da uzattı. Ayrıca düğünlerde 30 kişiye kadar davetlinin bulunmasına izin veriliyordu, şimdi bu izin de kaldırıldı.

Basın toplantısından saatler önce bir karar yayımlandı ve İngiltere’nin kuzeyinde sokağa çıkma sınırlaması getirildi. Bu sınırlamanın aile ve çalışma hayatı hakkında yaratacağı zorluklar hakkında konuşan Johnson “Çok, çok üzgünüm, ama bu riski alamayız” dedi.

Worldometers‘a göre İngiltere’de 300 binin üzerinde kişi koronavirüs salgınına yakalandı, 46 bin kişi hayatını kaybetti. Uzmanlar, İngiltere’nin salgından bu kadar etkilenmesinde, “sürü bağışıklığı” konusunda ısrarcı davranan Johnson’ı sorumlu tutuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.