Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alanya’nın koronavirüs ile mücadelesi – Turizmci İsmet Ergüleç ile söyleşi

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan ve ağırlıklı olarak yabancı turistleri ağırlayan Antalya’nın Alanya ilçesinde turizm işletme belgesi bulunan otellerin ancak yüzde 15-20’si açıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl yabancı turistler Türkiye’nin turistlik bölgelerine gelmezken, özellikle Alman ve Rus turistlerin mekanı haline gelen Alanya’daki otellere gelen turistlerin yüzde 90’ı yerli turistlerden oluştu. Turizmci İsmet Ergüleç, Medyascope muhabiri Ferit Aslan‘a verdiği röportajda, koronavirüs nedeniyle sözkonusu sektörde çalışan on binlerce kişinin bu sezon işsiz kaldığını söyledi.

Ergüleç, alınan tedbirler kapsamında açık olan otellerin bayramda doluluk oranlarının yüzde 60-70 olduğunu ve virüs için sıkı denetimlerin uygulandığını söyledi. İsmet Ergüleç, koronavirüsün tatil yapmayı bile güçleştirdiğini belirterek, otele girişten itibaren yapılan işlemleri anlattı. Sezon açılışı hazırlıklarını önceden yapan birçok otelin açılamadığını da hatırlatan Ergüleç, daha önce alınan ve kullanma süresi geçen içecekler başta olmak üzere birçok gıda maddesinin de çöpe atılmak zorunda kalındığını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.