Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen: “Kürt meselesini çözen parti olarak tarihe geçmek istiyoruz”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, partilerinin bölgede ayrı bir güç olarak yerini bulacağını ve Kürt meselesini yasal ve anayasal olarak çözüp gündemden çıkarmak istediklerini belirterek “DEVA Partisi olarak Kürt meselesini çözen parti olarak tarihe geçmek istiyoruz” dedi.

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen ve il kurucu heyeti, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenledikleri toplantı ile basının karşısına çıktı. Toplantıda konuşan Ülsen, teşkilat çalışmaları nedeniyle daha halkın arasına karışıp siyasal çalışma başlatamadıklarını söyledi. Dokuz ilçenin ilçe başkanını atadıklarını ve bir an önce teşkilatlanma çalışmalarını bitirip siyasal çalışmalara geçmek istediklerini belirten Ülsen şöyle konuştu:

“AKP’nin devamı değiliz, ilkeleri ve değerleri olan bir partiyiz”

“Teşkilat çalışmalarından sonra halka inme ve halkın sorunlarını dinleme konusunda DEVA Partisi olarak bir sorun yaşayacağımızı sanmıyorum. Partimizde görev alma ve gönüllü olma konusunda Türkiye’deki dört büyük ilden sonra en fazla başvuru Diyarbakır’da yapıldı. Şu anda ülkede insanlar büyük bir baskı ortamı ile karşı karşıyadır. Önce insanların konuşmaları için demokratik zeminin oluşturulması lazımdır. AKP’nin devamı değiliz ve ilkeleri ve değerleri olan bir partiyiz. AKP’nin de bir dönem ilke ve değerleri vardı ve şu anda o değer ve ilkeleri olmadığı için insanları yanında bulamıyor. Bir partinin devamı olduğumuz eleştirisi bize haksızlık olur. Biz iddiası olan ve bunu yapacağı çalışmalar ile gösteren bir parti olacağız.”

DEVA Partisi olarak her parti seçmeninden oy alacaklarını söyleyen Ülsen sözlerini şöyle sürdürdü: “Diyarbakır ve bölgede güçlü bir parti olacağız. Kürt meselesi ve anadilde eğitim gibi konularında partimizin beyanları var ve biz bunlara sahip çıkıyoruz. Biz Kürt meselesini yasal ve anayasal bir zeminde tartışılarak çözülmesini istiyoruz. DEVA bölgede ayrı bir güç olarak yerini alacaktır. Biz geçmişte yapılan hataları da göz ardı etmeyerek, geleceğe bakıyoruz. Kürt meselesini bir sorun olarak gündemden düşürmek istiyoruz. Biz Kürt meselesi ile ilgili bir eksen kayması yaşarsak o zaman halkımız gelsin bize hesap sorsun. Kürt meselesini çözen bir parti olarak tarihe geçmek istiyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.