Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şampiyonlar Ligi’nde koronavirüs arası sona eriyor, şov seyircisiz de olsa kaldığı yerden devam ediyor

Koronavirüs salgını sebebiyle mart ayında durdurulan UEFA Şampiyonlar Ligi, son 16 turu maçlarıyla bugün seyircisiz tek ayaklı eleme maçları ile yeniden başlıyor. Tüm maçlar Portekiz’in başkenti Lizbon’da oynanacak.

Lig’de bugün iki maç oynanacak: Manchester City – Real Madrid ve Juventus – Lyon.

26 Şubat’ta oynanan ilk maçlarda City, Real Madrid’i Gabriel Jesus ve De Bruyne’nin attığı goller ile 2-1 yenmiş, Juventus ise Lyon’a 1-0 mağlup olmuştu.

Son 16 turu rövanş maçları 7-8 Ağustos’ta, çeyrek final 12-15 Ağustos’ta, 18-19 Ağustos’ta yarı final 23 Ağustos’ta ise final maçı oynanacak. Bütün karşılaşmalar Portekiz’in başkenti Lizbon’da yapılacak.

“Yeni Normal”: Seyircisiz, tek ayaklı eleme maçları

Turnuva, çeyrek finalden itibaren tek ayaklı eleme formatında devam edecek ve seyircisiz olacak. İptal kararından önce maçlarını tamamlayıp tur atlayan Atletico Madrid ve Paris Saint-Germain turnuvaya çeyrek finalden devam edecek.

Atletico Madrid son 16 turunda Şampiyonlar Ligi’inin son şampiyonu Liverpool’u 1-0 ve 3-2’lik skorlar ile elemişti. Paris Saint-Germain ise Almanya’nın Borussia Dortmund takımını 1-2 ve 2-0’lık skorlarla turnuva dışında bırakmıştı.

Bu yılki Şampiyonlar Ligi finali, İstanbul’da oynanacaktı. UEFA’nın aldığı kararla, İstanbul’a önümüzdeki yılın final karşılaşması verildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.