Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dördüncü Yol (18): İnce’nin parti kuracağı iddiaları, Bahçeli’den Akşener’e “eve dön” çağrısı, toplumsal muhalefetin öncüsü kadın hareketi

Dördüncü Yol‘un 18. bölümünde Gülçin Karabağ, Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Dr. Berk Esen, Rawest Araştırma araştırmacısı Roj Girasun ve Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü doktora araştırmacısı Kemal Büyükyüksel ülke gündemindeki son gelişmeler ışığında, ittifakların geleceğini değerlendirdi.

Programda, Muharrem İnce’nin Cumhuriyet Halk Partisi‘nden (CHP) ayrılarak yeni bir parti kurmasının, Türkiye muhalefeti ve muhalefet-iktidar ilişkileri üzerindeki olası etkileri ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener‘e yaptığı “eve dön” çağrısının ittifaklar siyaseti açısından anlamı konuşuldu. Ayrıca, muhalefet partileri ile toplumsal muhalefet arasındaki ilişki üzerinde duruldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.