Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya, Diyarbakır’da son durumu anlattı: “Hastaneler dolu, genel durumu kötü olanları ancak yatırıyoruz”

Türk Tabipleri Birliği (TBB) Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, Türkiye’de en çok vaka görülen beş şehirden biri olan Diyarbakır’ın koronavirüsle mücadelesini değerlendirdi. Yerlikaya, salgının yıkıcı etkisini, Diyarbakır’da ve çevre illerde göstermeye devam ettiğini söyledi.

Yerlikaya, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin’deki hastanelerin tam kapasite çalıştığını ve son gelinen durumda, sadece durumu ağır olan hastaların hastanelere yatırılabildiğini belirtti: “Sürecin başından beri şeffaf olunmasını istedik. Temaslı herkese test yapılmasını istedik. Şimdi temaslı olup iki belirtisi olanlara test yapılıyor. Bölge illeri için özel önlemler de alınabilir.” 

Yerlikaya, hastaların normal servisteki ve yoğun bakımdaki yatış sürelerinin uzadığından da bahsetti. Hastanede yatan hastaların koronavirüsü ağır geçirdiklerini ve can kaybının artığını belirten Yerlikaya şöyle konuştu:

“Her bir hekim arkadaşımıza, günde beş altı kişinin hastaneye yatışının yapılması için telefon açılıyor. Durum ciddiyetini koruyor ve salgın yıkıcı etkisini göstermeye devam ediyor. Bölgemizde salgının yoğun olarak olması ve bulaşının artmasının sepelerinden biri kalabalık aile yapısı. Yine kapalı ortamlarla toplu bir araya gelmeler, vaka sayısını hızla artırıyor. Bununla mücadele, sadece Sağlık Bakanlığı’nın görevi olmamalı. Bütün kurumlar ve sivil toplum kuruluşları bu işe ortak edilerek, ortak bir mücadele yürütülmeli.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.